fredag 17. september 2010

Å leve i eksil

I går (16. september) fikk vi besøk av en politisk flyktning fra Jemen som het Mansur Rajih . Han satt i fengsel fra han var 25 til han var 40. Mens han satt i fengselet var det å skrive en viktig ting for han til å holde motet oppe. Da han hadde sittet 15 år i fengselet ble han "adoptert" Amnesty International og måtte dra fra Jemen uten å kunne si ha det eller hilse på noen. Han ble kjørt rett til flyplassen hvor konen hans sto og ventet.
Han kom til Stavanger i Norge og har bodd der siden. Nå reiser han rundt og forteller historien sin og leser diktene han har skrevet. Forestillingen heter "Å leve i eksil". Han forteller om hvordan fengselet var, om hvordan han ble torturert og hvordan livet i Norge har vært. Etter han var ferdig, kunne vi stille spørsmål som han svare på.

Jeg synes det var en veldig fin forestilling. Han var flink ti å fortelle og det var spennende. Diktene han var veldig fine og man skjønte at det var noe han virkelig trodde på. Det må ha vært ganske vanskelig for han og det er trist at han mistet 15 år av livet sitt bare for å si sine meninger.


Bildet: http://www.google.no

mandag 6. september 2010

Hvorfor blogge i norskfaget?

Ved å blogge i norskfaget lærer man å bruke dataverktøy på en god måte: behandling av bilder, filmer med mer.

Man kan lære å bruke blogg som hypertekst, legge ut tekster du skriver så andre kan kommentere de.

Ved å skrive innlegg blir man også bedere til å skrive tekster. Det blir også litt variasjon i faget.  
 
Bildet: http://www.google.no/